zondag 23 september 2012

Miempje maakt vega tonijnsalade


“Huh, tonijn, jullie eten toch geen vis??“
“Ja, nep-tonijn.“
“Wat is dat dan, goudvis?”

Bij Kalasa Kitchen in Amersfoort kun je de producten van de Vegetarische Slager kopen. Voor wie het in het nieuws gemist heeft: de Vegaslager verkoopt vleesvervangers die zo op vlees lijken dat het propagandabureau van het Productschap voor Vee en Vlees de concurrentie vreest, en het alleenrecht claimt op het gebruik van het woord 'kip' als verkoopbaar product... Over de onzinnigheid van dat gegeven zal ik verder mijn mond maar houden.

Wat in elk geval een feit is: de nep-tonijn van de Vegaslager is helemaal geweldig. Het smaakt als the real thing, maar dan zonder dierleed. Wij zijn helemaal verslaafd, zelfs Jongste en Oudste worden helemaal blij als ik ‘tonijn’salade maak.

En die maak je heel simpel:

  • een pakje vega-tonijn, 
  • twee eetlepels mayonaise, 
  • een eetlepel ketjap en 
  • wat versgemalen peper door elkaar roeren. 
  • Een klein uitje en 
  • een stuk of drie flinke augurken snipperen en er door heen roeren, klaar. 


1 opmerking: